Menü Bezárás

Barkács X-wing csomag

A 2021 tavaszán (nyarán, őszén, …) érkező 3 kiegészítő nem tartalmaz új hajókat és a darabszámot illetőleg nem hiányzik a gyűjteményemből egyik sem. Emellett a kiadó ellátási problémákkal küzd, így nem tudható mikor kerülhet a gyűjteményünkbe a csomagonként majd 20 kiló forintocskát kóstáló kiegészítő.
Tudtam, hogy nem leszek elég türelmes, hogy akár egy évet is várjak az új pilóták kipróbálásával, de…

A szóban forgó csomagok

…nem kellett sok, hogy megszülessen az ötlet, mi lenne ha felmatricáznék néhány nem használt hajó talptokent. Ugyanis ez az egyetlen olyan elem, amit nem tudok nélkülözni a játékhoz.

Az még kérdéses, hogy az így meghekkelt talpakat elfogadják-e versenyen. Ha nem, akkor talán kapok kölcsön egy kollégától.

A pilóta és új felszerelés kártyákat pedig nyomdába adom, mert még házi használatra is szeretek “kikártyázni”, így kevésbé feledkezem meg azok hatásáról, illetve a “csárdzs” tokeneket is helyükön lehet kezelni.
(Engem meglehetősen zavar, hogy a kinyomtatott papíron kell könyvelni a pajzsokat, töltéseket, sérüléseket.)

Így hát megszerkesztettem az új pilóták talptokenjeinek alsó felét, melyeket a kartonra ragasztva tökéletes álcát szolgáltatnak új gazdájáinak. A fizikai megvalósítása otthoni körülmények között is könnyűszerrel megoldható.

Előkészültek

Kell hozzá:

  • ragasztó
    Én PVAc tubusos ragasztót használok. Könnyen kezelhető, jól szárad, működik papírral is, olcsó, hobbi boltban beszerezhető
  • olló
  • szike
    Ne a nagy barkács szike legyen, mert szűk helyen kell vele dolgozni. Én egy 12mm-es OLFA szikét használok.
  • egy darab keményebb papír vagy műanyag a ragasztó kenéséhez
  • vágásra alkalmas felület, hogy a szikével ne tegyél kárt az asztalban
    Nekem van egy öngyógyulós vágóalátétem, de csak emiatt nehogy megvedd. Én habkarton társasjáték rendezők gyártására is használom.
  • jó megvilágítás

A projekt legnehezebb része az, hogy kiválasszuk, mely meglévő talptokenünket fogjuk feláldozni.
Gondold át alaposan, hogy mely pilóták azok akikről könnyedén lemondasz. Arra is ügyelj, ha egy nevesített pilóta másik oldalára ragasztasz egy új, szintén nevesített pilótát, akkor ezeket nem fogod tudni együtt a pályára tenni.
Óvatos legyél a generikus pilóták “letakarásával” is, nehogy a swarm építhesst akadályozd ezzel. (Például jó alapanyag a TIE/ln Obsidian (2-es ini), mert általában Academy Pilot kerül az asztalra.)
Könnyebb dolgod lesz, ha konverziós csomagon túl vannak 2.0-ás kiegjeid, mert úgy lesznek duplikációid.
Szerencsés az is, ha tudsz a hajóhoz megfelelő talpat használni. Például B-wing pilótát B-wing talpra teszel. Setupoláskor könnyebben megtalálod a lapkát, ha nem kell mindkét oldalukat átnézned.

Megvalósítás

A ragasztványok linkjét nem szeretném publikussá tenni, de ha megkeresel privátban, odaadom.

Javasolt 80g-os papírra nyomtatni, az nem fog kidomborodni a felületről.
Ha otthon nyomtatjátok, ne felejtsétek a minőséget feltolni magasra.

Ha a fent ajánlott ragasztót használjátok, akkor a ragasztvány később is sérülés nélkül eltávolítható lesz a kartonról.

Egy tapasztalati tanács: könnyebb dolgozni, ha a talp éles oldalra ragasztunk. (A karton vágás elsó felére gondolok, ahol nem kerekedik le az él.)

Szavak helyett következzen egy kis videó a műveletről. Bocs a randa kezeim miatt, de kiskutya van a háznál és én vagyok haverja, akivel bunyózik. Magyarán könyékig sebhelyes vagyok.

Elregélem, hogy én hogyan válaszottam talp alapanyagot.

Rebel

B-wing

Egyszerű dolgunk van a hajó token kiválasztásával, ha vettünk egy 2.0-ás B-winget. A csukható szárnyak miatt én bizony beruháztam egyre, így volt duplikációm.

A 2 darab Braylen lapka egyikének túlfelét (egy Blade-et) fel tudtam áldozni Hera elvtársnőre, a szintén dupla példányos Ten Numb másik oldalán egy Blue fejlődött Netremmé.
Ez megoldható lett volna úgy is, hogy csak egy lapkát használok és annak mindkét oldalát felhasználom. Mivel volt bőven alapanyag, így tudtam az “éles” oldalra ragasztani.

A-wing

Az új pilóták számosak, nem lesz könnyű helyet találni nekik. Én csaltam egy kicsit. A 2.0-ás T-70-es kiegből voltak felesleges lapkáim, így 5 A szárnyút az Ellenállásra oltottam rá, egyet pedig egy Y-wingre – amiből szintén volt feleslegem, mert ebből is megvan az új változat.

Birodalom

Sokkal nehezebb volt kiválogatni az alapokat, mint gondoltam. A nevesített pilóták túlfelét nem vehettem igénybe, mert akkor nem tudom őket egyszerre reptetni.

Interceptor

Volt 3 “pöttyös” pilóta – Valen Rudor, Night Beast és Iden -, akikből 2 példány is volt, illetve 3 darab 2-es inijű Obsidiant vettem még ki a csapatból. Utóbbiak általam még soha nem voltak pályán, de szerintem galaxis szinten sem. (Akkor inkább 1-es Academy, vagy 3-s Black)

Defender

Vader egyszerű volt: az x1-es megfelelőjének túlfelére nyugodtam rakhattam, mert tuti nem lesznek együtt a pályán. A másik két Defire egy Inqi/Baron v1-est és Planetary/Black Strikert dobtam máglyára.

Scum

HWK

Féltem, hogy itt lesz szűk a készlet, mert speciális talp kell, mivel a HWK-nak nincs “festett front arc-ja”. Tehát HWK-ra HWK talpat ajánlott használni.
Aggodalmam jogos volt, a 3 új pilótának 6 felületen kell osztozni. Minden nevesített pilóta hátoldala egy Spice Runner, amit én még soha nem repültem, szívfájdalom nélkül foglalták el őket az újat. Ha szeretnél egyet megőrizni közülük, akkor “vágd el a torkát” Dace Bonearm-nak.

Y-wing

A 3 nevesített pilótán túl 2 generik is érkezik, így ha szeretnéd azokat is foglalkoztatni, érdemes legalább kettőt előkészíteni.
Mivel van 2.0-ás M3-A-m, a duplikáció miatt azokat használtam alapnak. A Hotshots and Aces csomagban érkező G4R mindkét oldala egyforma, az éles oldalra feltehető egy Amaxine.

Keresd a hibát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük